Τι είναι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων – SEO

seo1

Το SEO είναι η μία διαδικασία επάνω σε ένα web site κατά την οποία εφαρμόζονται διάφορες μέθοδοι ανάλυσης της και κατασκευής των επιμέρους σελίδων αλλά και ολόκληρου site, με σκοπό την βελτιστοποίησή τους, έτσι ώστε να μπορούν οι μηχανές αναζήτησης να τα ανιχνεύσουν, να τα αναλύσουν και να τα καταχωρήσουν (indexing).

Ένα καλοσχεδιασμένο SEO μπορεί να κάνει το περιεχόμενο των ιστοσελίδων σας πιο σχετικό, πιο ελκυστικό αλλά και πιο φιλικό προς τους μηχανισμούς ανάγνωσης των μηχανών αναζήτησης έτσι ώστε με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα να σαρώσουν ολόκληρο το site και να το ευρετηριάσουν .

Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι οι ενδιαφερόμενοι πελάτες ψάχνοντας στο διαδίκτυο να μη μπορούν να βρουν τις υπηρεσίες σας η τα προϊόντα σας ακόμα και το τηλέφωνο ή τη διεύθυνση του γραφείου σας ή της επιχείρησης σας !

Οι πιθανοί πελάτες ψάχνουν να εντοπίσουν πληροφορίες αλλά η ιστοσελίδα σας δεν εμφανίζετε πουθενά, συνεπώς ουδέποτε ο υποψήφιος πελάτης θα μάθει για την ύπαρξη σας.

Παρόλο που μπορεί να έχετε σχεδιάσει και κατασκευάσει μια όμορφη και εντυπωσιακή σελίδα αυτή παρουσιάζει χαμηλή κίνηση επισκεπτών και δεν εμφανίζετε πουθενά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων από της μηχανές αναζήτησης. Ίσως και να εμφανίζει κάποια αποτελέσματα στις αναζητήσεις αλλά όχι σε ικανοποιητική θέση στην κατάταξη των αποτελεσμάτων. Από στατιστικές γνωρίζουμε ότι το 85% των επισκεπτών επιλέγει από τα 3 πρώτα αποτελέσματα από την πρώτη σελίδα SERP ενώ μόνο το 15% θα προχωρήσει στα παρακάτω 20 ή 30 αποτελέσματα και πέρα από την 3η σελίδα των SERP.

seo4Με το SEO στην πρώτη θέση κατάταξης

Σίγουρα οι επισκέπτες ή πελάτες που γνωρίζουν την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας σας (url) θα σας βρουν άμεσα, σας διαφεύγει όμως ο δυνητικός πελάτης, είναι ο επισκέπτης που δεν σας γνωρίζει αλλά ψάχνει μέσα από τις μηχανές αναζήτησης για τις υπηρεσίες η τα προϊόντα που προφέρετε. Συνεπώς μπορεί να μετατραπεί από έναν απλό επισκέπτη σε πελάτη σας.

Αρα μια ιστοσελίδα ταυτόχρονα με την εμφάνιση πρέπει να συνδυάζει και τη βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης. Η συνταγή που εγγυάται την σίγουρη επιτυχία της προβολής της ιστοσελίδας σας στο internet, είναι ο σωστός σχεδιασμός και κατασκευή με παράλληλη βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης SEO.